tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mikä on sinun rakkauden kielesi?

Vielä pitäisi huomenna jaksaa iltavuoro niin sitten olisi kaksi päivää vapaata, jee! Ja perjantaina suunnittelimmekin menevämme Kokkolaan äitin kanssa. :) Johan tässä on tultukin oltua töissä viime aikoina. Perjantaina kävin katsomassa Kaustisen musiikkilukion Hairspray -musikaalin kenraaliharjotuksen heti töiden jälkeen, olihan se ihan hyvä, vaikka itse en niin musikaaleista piittaakkaan. :) 


Olen nyt lukenut taas vähän ahkerammin ja sain yhden kirjan luettua, jonka lainasin joskus tässä kirjastosta. Se on Gary Chapmanin 'Rakkauden kieli'. Se oli kyllä tosi hyvä ja kiinnostava kirja! Suosittelen lukemaan, ja varsinkin tiestysti niille....nyt hieman lainaan teoksen loppuosasta: 

"Teosta ei ole tarkoitettu avioliiton tutkijoille vaan niille, jota ovat naimisissa, niille, jotka ovat kokeneet rakastumisen hurmion ja menneet naimisiin suurin unelmin, mutta jotka ovat vaarassa kadottaa unelmansa arkielämän todellisuudessa."

Kirjassa kerrotaan viidestä eri rakkauden kielestä, joilla voi osoittaa rakkautta puolisoaan kohtaan; myönteiset sanat, kahdenkeskinen aika, rakkauden lahjat, lempeät palvelukset ja fyysinen kosketus. Jokaisella ihmisellä jokin niistä on vahvin ja kun puoliso käyttää tätä tapaa osoittaakseen rakkauttaan, tuntee toinen itsensä myös rakastetuksi ja päinvastoin. Rakkaus on tahdon asia! Kun tahtoo rakastaa toista ja osoittaa rakkauttaan toista kohtaan tavalla, jonka puoliso parhaiten ymmärtää, säilyy tunneilmapiiri avioliitossa hyvänä, vaikka ensiksi koettu rakkauden huuma olisikin jo ohi. 

Tuota kirjaa luki oikeasti mielenkiinnolla ja se antoi kyllä ajateltavaa omallekkin kohdalle, vaikka siihen on vielä aika pitkä aika, että pääsen elämään normaalia avioelämää... 

Sitten tässä lopussa lukee vielä, että : "Kun olet ensin lukenut tämän kirjan aiemmat luvut ja pohtinut niitä, pyydä puolisoasi tekemään samoin." No, se nyt tuntuu vähän hankalalta pyytää miestä tekemään samoin, ellen satu löytämään samaa kirjaa turkinkielisenä.


Eilen Mira toi mulle Haaparannan Ikeasta sellaisen setin, missä on kolme eri kokoista kattilaa ja paistinpannu, kun ne olivat tarjouksessa. Ajattelin että JOS, painosanalla jos, pääsisin jonnekin opiskelemaan syksyksi, niin sitten mulla olisi nuo valmiina omaa kämppää varten. :) Joten toivotaan parasta ettei tullut ihan turhaan noita ostettua. :P!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)