keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ankara

Nyt palaan ajassa vähän taaksepäin meidän Ankara-Istanbul-Izmir reissuun. Koitan ainakin jotain kirjoittaa siitä, vaikka en kovin hyvä olekaan kirjoittamisessa taikka asioiden kuvaamisessa.


Ennen joulua lähdimme matkaan ja jouluaattoaamuna olimme takaisin Antalyassa. Ensimmäisenä matkasimme yön bussilla Ankaraan. Bussi lähti illalla klo 23 ja oli perillä 06.30. Meillä oli kymmeneksi varattu aika Suomen suurlähetystöstä viisumihakemusta varten, joten aikaa oli siis reilusti. Ensiksi menimme metrolla Kizilayhin, josta jatkoimme kävellen kohti konsulaattia. Matkaa oli vähän vajaa neljä kilometriä, ainakin Mapsista näin jälkeenpäin katsottuna. Ilma oli hirveän kylmä, paljon kylmempi kuin Antalyassa!! Olimme nälkäisiä, joten matkan varrella pysähdyimme erääseen pikkupaikkaan syömään poğachoja ja juomaan teetä. Lopulta olimme konsulaatin edessä noin 9.15, joten jouduimme odottelemaan. Onneksi pääsimme kuitenkin sisälle istuskelemaan ja odottamaan.

Mulla ei Ankarasta ole kauheasti kuvia, mutta lisäilen joitakin.

Joskus 12 maissa olimme valmiit jatkamaan matkaa. Ankaran suhteen meillä ei ollut minkäänlaisia suunnitelmia, missä haluaisimme käydä, emmekä muutenkaan olleet ajattelleet viipyvämme siellä kauaa. Kolmisen tuntia käveleskelimme. Sen ainakin osaan kertoa, että olimme yhdessä välissä Kuğulu Parkissa. Siellä oli tosi paljon lintuja ja muutama joutsen, joista paikka on ilmeisesti nimensäkin saanut, sillä kuğu tarkoittaa suomeksi joutsenta. Tykkäsin tuosta paikasta, voisin tuijotella lintuja pitempäänkin ja seurata niiden toimintaa ja vain hämmästellä. Tykkään myös heitellä ruokaa linnuille, tällä kertaa ei kuitenkaan sitä tullut tehtyä.


Jossain vaiheessa oli kuitenkin aika jatkaa ja jättää linnut sinne. Olimme aiemmin miettineet, että voisimme mennä junalla Ankarasta Istanbuliin, sen kummempia kuitenkaan suunnittelematta. Suuntasimme siis rautatieasemalle kyselemään hintoja ja aikatauluja. Saavuimme sinne kolmen maissa. Hintaluokka taisi oli aika lähellä sitä, mitä bussi olisi tullut maksamaan, mutta seuraava juna lähti vasta 17.40. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa: joko ostamme junaliput ja odottelemme n. 2,5 tuntia junan lähtöä, saavumme Istanbuliin noin puoli kymmenen maissa illalla ja menemme majoituspaikkaan (josta ei vielä ollut minkäänlaista varmuutta, mikä se olisi, ajattelimme etsivämme jonkun hotellin), TAI menisimme takaisin bussiasemalle ja matkustaisimme yön aikana Istanbuliin ja olisimme siellä aikaisin aamulla. Olimme todella väsyneitä, joten päätimme valita junan, jotta ei enää tarvitsisi liikkua minnekään ja koska sitä olimme aiemminkin miettineet.

Siinä sitten istuimme puolinukuksissa siihen asti, kunnes piti mennä junaan, ajatuksena se että pääsisimme pian Istanbuliin saavuttaessa nukkumaan. Mutta kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin helposti kuin olimme suunnitelleet, tai emme me oikeastaan hirveästi olleet suunnitelleet. Siitä jatkan seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)