keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Punakallio & Valkohieta

Viime perjantaina hypättiin taas pyörän selkään. Tosin tällä kertaa ei mitenkään kovin pitkästi poljettu. Joku 20 km yhteensä. Vaikka päivä oli ollut sateinen ja pilvinen, oli aurinko alkanut vähän paistamaan. Lähdettiin polkemaan Antti Chydeniuksenkatua, ja jonkin verran myöhemmin päädyimme Trullevintielle, joka vei meidät Trullevin niemeen. Trullevintie on melko leveä hiekkatie, ja se oli hieman pehmeä ja kuoppainen, mikä teki pyörällä polkemisen hieman raskaammaksi. Maisema oli kuitenkin hyvin kotoisa. Kuoppaisa hiekkatie ja ympärillä metsää. Olin aiemmin kuullut, että Trullevin niemessä olisi kaksi uimarantaa. Tällä kerralla pääsimme siis näkemään ne. 

Ensimmäisenä vastaan tuli kyltti Punakallion uimarannasta, jossa pysähdyttiin. Nimensä mukaisesti siellä on paljon kalliota. Oli paljon kiviä, mutta myös pieni alue hiekkarantaa. Itseäni tuo paikka ei kuitenkaan houkuttelisi uimaan, mutta muuten paikka oli kiva. Siellä on myös nuotiopaikka, josta on suora merinäkymä.


Siitä jatkettiin samaa tietä eteenpäin, kunnes jossain vaiheessa tuli kyltti toisesta uimarannasta, Valkohietasta. Tämä hiekkaranta olikin huomattavasti suurempi, ja houkutteli uimaan. Vielä kun olisi vähän lämpimämpi ilma. Tämänkin rannan ympärillä on isoja kiviä. Tällä rannalla on myös laavu. Saimme heti idean, että täällä voisi joskus yöpyäkin. Olisi aika hienoa herätä tällaisissa maisemissa, ja katsella auringonnousua ja -laskua. Tai mistä lie suunnasta se mahtaa noustakaan ja mihin laskea, mutta kuitenkin. Saa nähdä, tulemmeko oikeasti toteuttamaan tuon idean.


Jos vielä eteenpäin olisi jatkanut Trullevintietä, olisi tullut kalasatamaan. Siellä olenkin käynyt joskus aiemmin. Vaikka sinne ei olisi kovin pitkä matka ollut Valkohietalta, päätimme kuitenkin lähteä polkemaan takaisin kotiinpäin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)