tiistai 16. syyskuuta 2014

Jospa se koulu pian alkaisi?

Tulin tänne opiskelemaan, ainakin niin olisi tarkoitus. Vielä ei ole kuitenkaan ainutkaan kurssi alkanut, vasta ensi viikolla... ehkä? Täällä kaikki on niin epävarmaa, eikä oikein voi olla mistään asiasta varma. Eilen piti alkaa turkin kurssi. Olimme oikeassa rakennuksessa hyvissä ajoin. Kuljeskelimme rakennuksessa etsien opettajaa. Aika kauan meni, mutta lopulta selvisi, että opettajamme ei ole tällä hetkellä edes Turkissa ja kurssimme alkaa vasta ensi maanantaina. Tästäkin asiasta oltaisiin voitu informoida, niin olisi säästytty paljolta.

Eilen menin myös tapaamaan oman alani koordinaattoria. Oletin, että yhdessä katsomme kurssini läpi ja kaikki on siten selvää. Ensinnäkin sain tietää, että ne kurssit mitä olemme valinneet ovat vanhoja, ja hän tekee uutta ohjelmaa, jonka lähettää meille sähköpostissa ja meidän tulee niistä valita uudestaan kurssit. Valintamme jälkeen meidän tulisi lähettää "learning agreement" takaisin koordinaattorille ja tulla huomenna uudestaan käymään toimistolla. Mitään sähköpostia ei kuitenkaan tullut. Tänä aamuna suuntasimme takaisin hänen toimistolleen. Tällä kertaa sain mukaani jo paperin, josta näkee valittavat kurssit ja jonkinlaisen paperin, jossa on jotain päivämääriä, milloin on esimerkiksi kokeita, tosin tuo paperi on turkin kielellä niin en hirveästi ymmärrä sitä. Eikä siinä kurssipaperissa ollut ainuttakaan kurssia valittavana, jonka olisin aikaisemmin ollut valinnut, joten kaikki kurssit uusiksi! Turkin kurssi on ainut sama, mutta sitä ei siinä paperissa ollut merkittynä. Hän sanoi lähettävänsä sähköpostiin lisäksi ohjelman, mistä näkee myös milloin kyseiset kurssit ovat viikolla. Siten on helppo tehdä valintaa, ettei tule päällekkäisyyksiä kurssivalintojen suhteen. Kun katsoin sähköpostiini, sinne oli tullut vain se yksi sama lappu kursseista, jonka sain jo paperisena.


Kurssit ilmeisesti alkavat ensi viikolla, kuitenkaan en voi siitäkään olla täysin varma, koska luulin niiden alkavan jo tällä viikolla... mutta todennäköisesti. Suomessa asiat tuntuvat järjestyvät niin helposti, täällä kaikki tuntuu epäselvältä ja vaikealta, mutta tämä on Turkki. Huomenna toivon mukaan saan viimeiset paperit oleskelulupaa varten, jotta voin mennä poliisiasemalle jättämään hakemuksen ja toivon mukaan asuntopaperin kanssa ei tule olemaan mitään ongelmia. Sen takia tänään on kävelty enemmän kuin paljon tuolla paahtavassa auringon paisteessa ja se vie vaan niin kaikki voimat.

Lisäksi vielä minulla olisi harjoittelupaikka ja asunto sille ajalle tiedossa Suomessa ja olin siinä käsityksessä, ettei ole ongelma jos palaan Suomeen aikaisemmin kuin lukukauteni oikeasti loppuisi. Mutta nyt sain tietää, että todennäköisesti kokeeni ovatkin lähtöpäivääni myöhemmin, ja minun tulisi jutella opettajien kanssa, onko mahdollista tehdä niitä aikaisemmin. En tiedä sitten, kuinka joustavia opettajat täällä ovat...


Toivottavasti pian voi huokaista helpotuksesta näiden kaikkien paperiasioiden ja kurssien suhteen, ja voisi vain alkaa opiskella normaalisti, niin toivon! Ei mulla muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)