perjantai 12. syyskuuta 2014

Viikko takana

Ensimmäinen viikko täällä on sujunut hyvin. Tosin stressiä aiheuttaa oleskeluluvan hakeminen, jota varten pitäisi vielä ainakin kääntää pari paperia ja saada jonkinlainen dokumentti asunnosta. Koulun suhteen pitäisi vielä mennä juttelemaan koordinaattorin kanssa, käydä yhdessä kurssit läpi ja tehdä mahdolliset muutokset. Ongelma vaan on siinä, ettei hän ole vastannut sähköpostiin, joten on vähän auki, milloin pääsen häntä tapaamaan. Kurssit ilmeisesti alkavat jo ensi viikolla, joten olisi hyvä saada tämä asia selväksi. Onneksi en ole tämän asian kanssa yksin, muut saman alan opiskelijat ovat samassa tilanteessa.


Maanantaina meillä oli orientaatiopäivä, jolloin saatiin kaikenlaista informaatiota. Lisäksi meille näytettiin pari paikkaa, jonne meidän tuli myöhemmin itse osata mennä. Illalla menimme syömään yhdessä, meille tarjottiin ruoka joten siitä ei tarvinut maksaa. Tuolloin kerkesi tutustua vähän paremmin joihinkin muihin opiskelijoihin. Yhteensä meitä Erasmus opiskelijoita on varmaan n. 70. Minä olen ainoana suomalaisena.
Tiistaiaamuna Cinon piti lähteä käymään Diyarbakirissa, joten siitä lähtien olen asustellut yksin täällä. Hän tulee takaisin tänä iltana. Yksin kämpillä oleminen tuntuu vähän tylsältä, joten olen joka päivä mennyt hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa.

Tiistaina tapasimme jälleen Konak Cafessa. Siellä katselimme koripallopeliä, Turkki vs. Liettua. Lähes kaikki paikallaolijat kannattivat totta kai Turkkia, mutta oli Liettuallakin ainakin kaksi kannattajaa Liettuasta. Joka tapauksessa Liettua vei voiton. Myöhemmin pelailimme pelejä, mm. Okey-peliä. Olin pelannut sitä kerran ennenkin Turkissa, en vain muistanut enää ihan tarkkaan sääntöjä. Mutta kiva peli!


Keskiviikkona oli tarkoitus mennä parin tunnin veneretkelle, mutta sää oli vähän pilvinen, joten ensin ajattelimme vähän odottaa, mutta lopulta koko veneretki jäi välistä siltä päivältä. Sen sijaan istahdimme yhteen satamassa olevaan ravintolaan. Myöhemmin söimme yhdessä, jonka jälkeen jakauduimme vähän pienempiin porukoihin. Tällä pienemmällä porukalla kiertelimme vielä vähän keskustassa.
Torstaipäivänä lähdin vähän shoppailemaan itsekseni lähellä olevaan ostoskeskukseen. Illalla kokoonnuimme amfiteatterilla sataman lähellä jälleen opiskelijaporukalla. Tämä oli vasta toinen kerta kun menin keskustaan ja tällä kertaa piti osata itse löytää paikan päälle. Tiesin mistä ja mihin bussiin mennä, mutta siitä missä piti jäädä pois, minulla ei ollut juuri hajuakaan. Kyselemällä kuitenkin löysin perille, ja juuri ajallaan! Ilta meni mukavasti ja tuli jälleen paljon uusia tuttavia.


Tänään todennäköisesti suuntaan katsomaan, kun osa muista opiskelijoista pelaa jalkapalloa. Toki voisin itsekin pelata, mutta mieluummin pysyn yleisön joukossa. Huomenna olemme menossa Köprülü Canyonille koskenlaskuun. Sitä en olekaan vielä aikaisemmin kokeillut Turkissa, tai muuallakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)