tiistai 21. lokakuuta 2014

Päiväreissuja

Aika menee tosi nopeasti, nyt ollaan jo lokakuun loppupuolella ja parin viikon päästä tulee kaksi kuukautta täällä täyteen. Koulun suhteen on nyt vähän selkiytynyt, että mitä pitää tehdä eri kurssien osalta. Muutamista kursseista ei ole kokeita ollenkaan, eikä edes välttämättä luentojakaan. Täytyy vain valmistella yksi tai kaksi esitelmää riippuen kurssista. Eli aikalailla itsenäistä työskentelyä, joten pitäisi siis vain saada aloitettua niiden työstäminen ajoissa, muuten iskee paniikki. Se on vähän liiankin tuttua, aloittaminen tuntuu aina niin vaikealta ja sitä helposti koko ajan siirtää myöhemmäksi, kunnes se on viimein pakko tehdä. Englannin kurssin osalta en tiedä vielä varmaa, voinko tehdä kokeen aikaisemmin, joten sen osalta kaikki on vähän epäselvää. Ainut normaali kurssi, jonka tunneilla olen käynyt säännöllisesti maanantaisin, on turkin kurssi. Siitä meillä onkin ensi viikon maanantaina jonkinlainen koe! Toisaalta en kuitenkaan jaksa juuri stressata sen suhteen, koska osaan ennestään jo jonkin verran tunnilla käytyjä asioita, eikä minun tarvinut aloittaa ihan alusta opiskelemaan uutta kieltä.

Toissa viikonloppuna kävimme Kursunlun kansallispuistossa. Siellä näimme Kursunlun putoukset. Paikka oli kaunis, ja siellä olisi ollut hyvä myös istua piknikillä.


Viime lauantaina menimme bussilla lähelle Lara rantaa Düdenin puistoon, jossa näimme Düdenin putoukset, jossa joki putoaa sananmukaisesti mereen. Siellä kuljeskelimme, istuimme jonkin aikaa katsellen ja ihmetellen, ja lopuksi vielä joimme teetä joen vieressä kauniilla paikalla.Sunnuntai päivä meni myös reissatessa. Tällä kertaa olimme matkassa isommalla porukalla, opiskelijaporukalla siis. Toki mieheni oli myös matkassa tälläkin reissulla, hän menee melkein opiskelijasta, vaikkei sitä oikeasti olekaan. Matkamme kohteena oli Olympos. Matkan varrella kävimme Phaseliksessa, jossa näimme raunioita, amfiteatterin ja kauniita maisemia. Lounaan söimme Ulupinarissa. Siitä jatkoimme Olympokseen, jossa suuntasimme rannalle. Siellä oli mahdollista uida jos halusi, itse en uinut. Tuuli oli todella kova, ja jossain kohdin sai todella varoa ettei hiekka ja pikkukivet lennä naamalle. Ilmeisesti tuolla oli vaarallista uida meressä. Lähes kaikki, jotka siellä uivat, saivat haavoja jalkoihin. Onneksi yhdellä oli mukana laastareita, joita hän sitten jakeli "haavoittuneille". Viimeisenä paikkana jossa kävimme oli Yanartas. Siellä meidän täytyi ensiksi kiivetä noin kilometri vuorelle. Vuori on siitä erikoinen, että siinä on paljon aukkoja, jotka säteilevät kaasuja, pääasiassa metaania. Joten kun avaa sytkärin sellaisen aukon vieressä, syttyy tuli, joten siellä olisi mahdollista vaikka grillata.  Pimeän aikaan paikka on varmasti erityisen kaunis, kun tuli palaa monessa kohtaan.Perjantai-iltana alkaa matkamme kohti Cappadociaa, joten ensi viikonloppu menee siis siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)