sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viimeiset päivät Norjassa

Toisen päivän Norjassa vietimme Skarnesissa, eli emme lähteneet minnekään kauas. Kodin ulkopuolella kävimme Jeanetten ja lasten kanssa ainoastaan parissa kaupassa, eräässä rauhallisessa paikassa joen vieressä ja vähän ajelimme autolla Jeanetten esitellessä paikkoja minulle. Miehet hengasivat keskenään sen aikaa. Myöhemmin kun olimme kaikki taas kotona, mieheni serkku aloitti grillaamisen ja hengailimme pihalla. Pihalla oli keinu, trampoliini ja kottikärryt, puuhailtavaa siis riitti heidän hurjapäisen tyttärensä kanssa. Vähän myöhemmin vauhti meni hurjemmaksi ja otettiin vesipyssy käyttöön. :D Aika hyvin pystyin juttelemaan tytön kanssa, sillä Turkissa olon aikana turkin kieli oli tullut yhtä vahvaksi norjan kielen rinnalle. Isän kanssa tyttö puhui siis turkkia ja äidin kanssa norjaa. Me puhuimme hänen kanssaan turkkia. Hupaisa ilta oli ja ruoka oli tosi hyvää myös. Ihana ilma ja hyvä seura. Juuri tuollaista kaipaan lomalta, ei liikoja suunnitelmia, rentoa yhdessäoloa ja ilmat oli niin plussaa!Viimeisenä kokonaisena päivänä suuntasimme Osloon tapaamaan mieheni veljenpoikaa ja hänen äitiään. Vaikka Norja maisemallisesti muistuttaakin paljon Suomea, ovat tiet paljon mäkisempiä ja mutkikkaampia, Suomi on pääsosin niin tasainen. Oslonkaan osalta emme olleet suunnitelleet etukäteen paikkoja, joissa meidän tulisi käydä, vaan kuljeskelimme siellä täällä samalla höpötellen ja välillä istahdimme levähtämään. Tuli nähtyä ainakin kuninkaallinen linna, satamaa, rantaa ja jonkin verran kaupunkia. Syömässä kävimme turkkilaisessa paikassa, jossa sai oikein oikeaa turkkilaistyylistä kebabia. Ihan lopuksi kävimme vielä upealla näköalapaikalla.

Autosta otettu kuva, yritin kuvata mäkisyyttä.Siitä seuraavana päivänä suuntasimmekin aamupalan jälkeen kohti Gardemoenia ja oli aika palata Suomeen. Tuonne kyllä palaamme vielä joku päivä. :)

2 kommenttia:

  1. Olen jo kauan haaveillut pääseväni Norjassa käymään, erityisesti vuoristomaisemat ja ne kiemurtelevat tiet kiinnostaa! Nyt haluni päästä Norjaan vain kasvoi entisestään tätä postausta lukiessa, heh :) Nättejä kuvia ja teidän reissu kuulosti kyllä todella mukavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuolla oli kyllä kaunista ja Norjassa ylipäänsä on. Itse olen joskus pienenä ollut pohjoisempanakin ja kulkenut jotain kapeita vuoristoteitä, mutta siitä ei ole niin paljon muistikuvia. Suosittelen käymään jos mahdollista! :)

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)