perjantai 20. marraskuuta 2015

Opintomatka Kolilla

Viime tiistaina teimme opintomatkan Pohjois-Karjalaan Kolille. Aikaisemmin olimme yön reissulla Hossassa ja Suomussalmella. Tämä matka oli kuitenkin päivän mittainen. Matkaan meni odotettua enemmän aikaa, joten se hieman vähensi aikaamme kohteessa. Alussa kävimme katselemassa maisemia Ukko-Kolin huipulla. Sää ei ollut selkeä, joten kovin pitkälle ei pystynyt näkemään. Maisema oli kuitenkin upean luminen ja lunta siellä olikin enemmän kuin Kajaanissa, vaikka etelässäpäin oltiin. Pahoittelut etukäteen huonolaatuisista kuvista.

Maisemien katselun jälkeen meillä oli esittelykierros Kolin luontokeskus Ukossa. Kierros oli englannin kielellä, sillä mukana oli englanninkielisen koulutuksen liikunnanopiskelijoita. Meille näytettiin myös Mustarinta - Elokuva Kolista.
Luontokeskuksesta siirryimme Break Sokos Hotel Koliin, jossa pääsimme vihdoin syömään keittolounasta. Keittoa oli vain yhdessä tarjoilupadassa yhdeltä puolelta otettavana, jolloin jono liikkui melko hitaasti. Vaikka oli tiedossa, että meitä on tulossa iso ryhmä, loppui keitto aika nopeasti ja monet joutuivat odottelemaan aikansa, että kuin sitä tuli lisää. Paikka oli kuitenkin hieno ja maisemat todella upeat. Paikan ravintolapäällikkö (muistaakseni..) kertoi meille ruuan jälkeen hotellista.
Sen jälkeen oli kaikkien odottama osuus eli kylpylään meno. Kylpylä ei onnekseni ollut tavallinen suomalainen kylpylä, joissa en niin välitä käydä, vaan uniikki hemmottelu- ja maisemakylpylä. Ennen kylpylään menoa saimme kaikki kylpykiulun, jonka sisällä oli Lumenen tuotteita, joita pystyimme käyttämään kylpylässä. Miinuksena oli ahtaat pukeutumistilat, jotka olivat vain yhden käytävän mittaiset. Kaapit olivat molemmin puolin ja välissä oli penkit. Tilaa penkkien ja kaappien väliin ei kovin paljon jäänyt ja varsinkaan jos jonkun täytyi mennä ohi. Mutta ehkä se ei ole suunniteltukaan näin isoille ryhmille.


Kuitenkin itse kylpyläkokemus oli mukava. Siellä on mahdollista kokeilla jalkakylpyä, jonka sekaan voi halutessaan sekoittaa suolakidekuorinnan jaloille. On paljon muitakin altaita. On valo-ääniallas, jossa kuului musiikkia kun painoi korvat veden alle, normaali poreallas, kylmäallas, kylmä-kuuma allas jaloille, joka jäi minulta kokeilematta, ja ulkopaljuja, joissa voi ihailla Kolin luontoa ja vaaramaisemia, ainakin nettisivujen mukaan. Tosin paljussa istuessani en nähnyt maisemia, vaan nähdäkseni ne jouduin nousemaan hiukan. Eikä näillä ilmoilla kauan tarkene niitä ihailla.

Tarjonta ei kuitenkaan pääty altaisiin, vaan on myös erilaisia suihkuja ja saunoja. Siellä on Kolin Kuohu -kylmä suihku, jossa ketjusta vetämällä saa kylmää vettä niskaan, hrrr. Lisäksi on elämyssuihkuja, jotka olivat hauskoja. Niissä saa itse napista painamalla valita, millaisen suihkun haluaa. Veden lisäksi tulee valoa ja ääntä teeman mukaisesti. Saunoja on kolme erilaista: suomalainen sauna "Tuli" 80-90 C, aromisauna "Kivi" 60-70 C ja höyrysauna "Vesi" 40-50 C.

Kylpylässä on myös Relax-huone, jossa pystyy rentoutumaan lämpöpedissä ja juomaan teetä ja syömään hedelmiä. Tähän en kerennyt kuitenkaan juurikaan tutustua, sillä aikaa ei niin paljon ollut, mikä oli hieman harmi. Lähes kaikki tuli kuitenkin nähtyä ja testattua.

Tuonne olisi kiva mennä joskus ajan kanssa, ehkä mieluummin kesäaikaan. Ensin patikoisi, jonka jälkeen rentoutuisi kylpylässä. Kuulostaisi hyvältä!

Kylpyläkokemuksen jälkeen lähdimme paluumatkalle. Perillä Kajaanissa olimme kuudenaikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)