perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulunaikaa

Joulunaika on ihanaa. Siinä on jotain taianomaista. Joulu tulee, on sen tuloon valmistautunut jollain tapaa tai ei. Jotkut ehkä hyppivät kaupoissa ostaen lahjoja ja siivoavat kotia hikihatussa ja huokaisevat vasta jouluaattona. Jotkut taas eivät suuresti valmistaudu joulun tuloon mitenkään, vaan antavat sen vain tulla. Itse sijoitun jonnekin tuolle välille. Tärkeintä joulussa kuitenkin on sen perimmäinen syy, miksi me sitä oikein vietämmekään. Kaiken muun keskellä olisi hyvä hiljentyä myös sanan äärelle.

Itse monen muun joukossa alan fiilistelemään joulutunnelmissa jo ennen joulua. Tähän fiilistelyyn kuuluvat erityisesti kynttilät ja joulumusiikki. Lumi osaltaan luo sitä oikeanlaista tunnelmaa. Läheisilleni käyn ostamassa lahjan jos toisenkin. Kauneimpia joululauluja on myös päästävä laulamaan kirkkoon, mikäli se vain sopii aikatauluun. Tänä vuonna tosin paikka oli eri, jossa niitä olimme laulelemassa. Kuusi tuodaan sisälle ja koristellaan vähän ennen aattoa. Se on niin ihana tunne, kun välillä tulee niin hyvä fiilis ja tuntuu että vain pursuaa rakkautta.

Meidän jouluaattomme alkaa jouluruualla, kun isäni on tullut navetasta. Ruuan jälkeen lämmitteillä on joulusauna, siellä käy ken haluaa. Jouluaaton hartaus on kuulunut aina meidän perheemme jouluaattoon. Kirkon jälkeen tarjolla on pientä makeaa ja päivä menee miten milloinkin. Iltanavetan jälkeen juomme joulukahvit ja jaamme lahjat. Omaksi perinteekseni jo muutaman vuoden ajan on tullut käynti jouluyön messussa. Se on niin ihanan tunnelmallinen. 

Tänä vuonna mieheni on ensi kertaa joulunaikaan Suomessa ja täten osallistuu ensimmäistä kertaa minun perheeni joulunviettoon. Saamme kuitenkin toisenkin turkkilaisen mukaan joulunviettoomme. Mieheni veli on nimittäin tulossa Suomeen ennen joulua, joten myös hän pääsee kokemaan suomalaisen joulun. Ihanaa viettää joulua rakkaiden ympäröimänä. 

Toivotan teille kaikille siunattua ja rakkaudentäyteistä joulunaikaa! 


2 kommenttia:

  1. Moikkamoi! :) Kiva lukea jonkun toisenkin sellaisen blogia, jonka mies on päätynyt "muilta mailta" Suomeen. Yleensä tuntuu siltä, että muuttosuunta on ihan päinvastainen! :D Kuinka teillä meni joulu - perinteisesti, vai perinteitä yhdistellen? Me yhdisteltiin Suomen ja USA:n perinteitä vähän sekalaisella menestyksellä, heh! Kaikkea parasta jatkoon & onnea ensivuodelle - jää kyllä sun blogi ehdottomasti seurantaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava kuulla!! :) Meillä meni joulu ihan perinteisesti. Turkissa ei joulua erikseen vietetä, niin miehellä ei edes ole omia perinteitään joulun suhteen. Mies ja hänen veljensä olivat muuten mukana joulun vietossa, mutta kirkkoon he eivät tulleet. Mieheni veli vain totesi, että vähän niin kuin heidän Bayram (Eli juhla, jota vietetään Ramadankuukauden päätyttyä). Hyvää jatkoa myös teille ja onnea ensivuodelle! Pitääpä käydä tutustumassa myös sinunkin blogiisi! :)

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)