keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Muutto & harjoittelun alku

Toukokuun loppu on ollut hyvin kiireistä aikaa. Olen työstänyt ja viimeistellyt oparia, esittänyt sen, ja kirjoittanut kypsyysnäytteen. Nyt se on melkein purkissa muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta. Mikä helpotus. Olen nauttinut viimeisistä viikoista Kajaanissa ja siellä asuvien ystävieni ja tuttujeni seurasta. Lisäksi olemme tuoneet pari muuttokuormaa Kokkolaan, joista toisella kerralla jäimme mieheni kanssa tänne. Olen niin kiitollinen ihanista ystävistämme, jotka ovat olleet kaikessa apuna, ja mukana molemmilla muuttokerroilla. Kärrykin järjestyi lainaan heti ilman sen kummempia selittelyitä, mihin sitä edes tarvimme. Yksin olisimme olleet pulassa. Nyt sitten olemme kaksin uudessa, kuitenkin ennestään melko tutussa, kaupungissa. Täälläkin asuu onneksi sukulaisia ja vanhoja ystäviä. Silti vaatii totuttelua asettua tänne. Hyvät ystävät ja niin tärkeäksi tullut seurakunta jäivät Kajaaniin. Tuntuu niin hassulta, että kesän jälkeen emme olekaan enää palaamassa sinne, vaan tuleva syksy on ihan avoin. Harjoitteluni jälkeen koulu on loppu ja minä valmistun. Nopeasti on aika mennyt.

Viimeisiä kertoja kun kävelin tätä katua pitkin koululle. Kuvan tosin otin tuon ihanan väriseksi maalatun talon takia. :D

Minulla on ollut pari päivää vapaata ennen harjoitteluni alkua. Ilmat ovat suosineet ja olemmekin ulkoilleet paljon. Erityisen ihanaa tässä kaupungissa on meren läheisyys. Eilen tulikin oltua rannalla, ja mieheni kävi uimassakin. Vanha kaupunki on myös todella kaunista aluetta. Vanhat, värikkäät rakennukset lyhtypylväineen. Jos siellä ei kulkisi autoja, voisi kuvitella olevan toisella vuosisadalla. Kaupungin läpi kulkeva Sunti, eli kaupungin salmi, olisi muuten todella kaunis, mutta sen ruskea vesi ei ole kovin miellyttävän värinen. Sen ympäristö on kuitenkin kaunista, etenkin kesäisin. Eilen illalla kävimme vielä pyöräilemässä. Jotenkin on vielä niin turistimainen olo, kun esimerkiksi pyöräilee tuolla meren lähettyvillä, mutta ehkä sekin tunne menee vähitellen ohi. Ihanaa kuitenkin, että on kesä. Aurinko, lämpö, linnunlaulu, tuoksut (nyt erityisesti tuomit tuoksuu voimakkaasti, kun ne kukkii), vehreys, vesistöt, valoisuus. <3


Ensimmäinen päivä harjoittelussa olikin vähän erilainen. Pääsin nimittäin heti alkuun tutustumaan Tankarin majakkasaarelle. Matka saarelle kesti n. 1,5 h. Saarella kiertelimme vapaasti erään toisen työntekijän kanssa ja tutustuimme siellä oleviin rakennuksiin. Jälleen oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Mukavan rento aloitus työntekoon.


Saarella oleva Tankarin kirkko, joka on rakennettu v. 1754. 

2 kommenttia:

  1. Miten harjoittelu on lähtenyt käyntiin? Nuo kuvat on kyllä niin mahtavia, kauniita maisemia. Toisen loppu, on taas jonkun uuden alku. Toivottavasti viihdytte Kokkolassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivasti on lähtenyt käyntiin. Tähän asti olen ainakin hyvin viihtynyt! Haasteena on toki ruotsin kieli, jota tarvii tällä alueella (ja joka on aika unohduksissa), sekä se, että pitäisi tietää niin paljon asioita Kokkolasta, sillä vastaan saattaa tulla monenlaisia kysymyksiä. Mutta onneksi voi aina kysyä joltain ja aina oppii lisää. :) Näinhän se on. Kyllä täälläkin on ihan mukava asustella. :)

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)