sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Unelmieni lomamatka

Mulla on viime aikoina alkanut nousemaan matkakuume normaalia korkeammalle. Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että ainakaan tällä hetkellä ei ole aikaa matkustaa. Olen ajatellut, että keväällä pitää kuitenkin joskus lähteä käymään päiväksi Tukholmaan. Sinne kun on niin helppo mennä täältä Turusta ja viikonloppukin riittää mainiosti. Mutta haaveena on edelleen päästä matkalle jonnekin uuteen maahan, jossa emme ole ennen käyneet. En tiedä, toteutuuko tämä haave tänäkään vuonna, mutta aina saa haaveilla. Tässä postauksessa ajattelinkin hieman pohtia, millaisia asioita unelmieni lomamatka pitäisi sisällään, mikä olisi juuri minunnäköiseni loma. 

Joskus minusta olisi kiva päästä lomalle Lappiin, mutta enemmän haaveilen kuitenkin jostakin lämpimämmästä paikasta. Lämmöstä kun saamme nauttia täällä Suomessa aivan liian vähän. Paikassa tulisi siis tarjeta t-paidalla ja shortseilla. Lämpötilan ei kuitenkaan tarvitsisi olla liian korkea. Sellainen, että se olisi siedettävä eikä hiki ihan koko ajan virtaisi ulkona kävellessä. Mieluiten matkaisin jonnekin meren äärelle. Aurinkoa en niin välitä ottamalla ottaa, mutta kivaa on kuitenkin jonkin aikaa makoilla hiekkarannalla, nauttia lämmöstä ja välillä pulahtaa mereen viilentymään. 

Matkaan vaikuttaa suuresti se, onko matkassa yksin vai jonkun kanssa. Itse en tykkäisi matkustaa yksin vaan mieluiten matkaisin mieheni kanssa - tai miksei myös ystävienikin kanssa. Kivempaa on, jos voi jakaa jonkun toisen kanssa kokemukset ja muistella niitä vielä jälkeenpäinkin yhdessä. On joku, jonka kanssa jutella ja mahdollisia ongelmatilanteita kohdatessa miettiä yhdessä ratkaisua. Yhdessä koettuna kaikki tuntuisi monin verroin mukavammalta. 


Matkasi sitten minne tahansa, eteen aukeaa varmasti kauniita maisemia. Jo pelkästään erilaisuus saattaa luoda sen kauneuden katsojan silmään. Kauniit maisemat ja wow-fiilikset kuuluvat mun unelmalomaan. Huippua on, jos maisemia pääsee ihailemaan jostakin korkeammasta paikasta kuten esimerkiksi vuorilta. Lisäksi tykkään värikkyydestä. Ihanaa, jos on vaikka värikkäitä rakennuksia tai ajoneuvoja. 

Ruoka kuuluu hyvin olennaisena osana niin arkeen mutta myös lomamatkaan. En ole se 'kaikkien eksoottisten ruokien perään haikaileva' -tyyppi, mutta jotakin paikallisia ruokamakuelämyksiä olisi kiva saada kokea. Muuten vain toivon saavani nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta tasaisin väliajoin, jotta nälkä saadaan kukistettua. 

Mitä sitten tehdä matkalla? Jotkut tykkää vain maata auringossa kun taas toiset tykkää kierrellä kaikki paikat ja nähtävyydet. Itse olen ehkä jotakin siltä väliltä. Haluan ottaa rennosti lomalla mutta haluan myös nähdä ja kokea uutta. Uudessa kohteessa haluan varmasti nähdä ne tunnetuimmat nähtävyydet ja kierrellä paikkaa. Museot eivät niin ole mun juttu. Sen lisäksi tykkään aktiviteeteista ja retkistä, jossa on edes vähän seikkailun tuntua. Esimerkiksi yksi mieleenpainuvimmista aktiviteeteista, jonka Turkissa (yllätys, yllätys) olen kokenut, on koskenlasku. Se oli niin huippua! Kuuma päivä, kylmä vesi, isolla porukalla matkassa, tarpeeksi pitkä kesto, ruokatauko välissä, pientä kisailua muiden kanssa, vesisotaa jne. Se oli niin kiva päivä. Postauksessa olevat kuvat ovat juuri siltä reissulta. 

Siinäpä asioita, joita tuli nyt mieleen. Mitenkäs te? Olisi kiva kuulla muidenkin ajatuksia aiheeseen liittyen (ja samalla pahentaa tätä matkakuumetta... :D).  Mies "esittelee" erilaisia hyppytekniikoita :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kommentti! :)